Besplatno korišćenje coworking prostora za organizacije i frilensere iz Niša

Novi IT centar i coworking prostor u Nišu KapitalSoftware otvara konkurs za dodelu prostora za besplatno korišćenje organizacijama i pojedincima iz Niša. Sa idejom da podržimo rad i zalaganje uspešnih i talentovanih mladih ljudi u našem gradu, pružamo priliku zainteresovanim organizacijama, frilenserima i početnicima u poslovanju da u zajedničkom prostoru razvijaju svoje veštine i znanja, ali i da realizuju aktivnosti kojima se bave.

Vodeći se vizijom da samo zajedničkim radom i međusobnom podrškom možemo da izgradimo uspešnije i prosperitetnije društvo, želimo da ohrabrimo mlade ljude i pružimo im mogućnost da se lično i profesionalno usavršavaju i stvaraju nove poslovne prilike.

Sala za sastanke i coworking prostor

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

Osnovni kriterijumi za dodelu prostora organizacijama ( bespatno korišćenje za maksimalno pet organizacija po dva sata nedeljno)

  1. da realizuju društveno-korisne inicijative i programe
  2. da im je primarna ciljna grupa omladinska populacija
  3. da postoje i uspešno rade minimum godinu dana
  4. da imaju najmanje pet aktivnih, stalnih članova

U našem prostoru, organizacije će moći da održavaju sastanke, edukacije, pripremaju projektne aktivnosti i realizuju slične sadržaje.  Na raspolagnju su dve opremljene sale za sastanke, a nudimo i mogućnost korišćenja raspoloživih resursa centra, po dogovoru, u skladu sa potrebama organizacija.

Osnovi kriterijumi za dodelu  prostora pojedincima i “start-up” timovima ( besplatno korišćenje za maksimalno tri frilensera ili  timova sa fleksibilnim paketom)

  1. da poslovna ideja ima tržišnu validaciju
  2. da ideja ima potencijal za budući razvoj
  3. da ne posluju duže od tri godine

Pojedinci će u KapitalSoftware prostoru moći da koriste sve raspoložive resurse centra. Na raspolaganju su radna stanica – Asus monitor dijagonale 21.5 inča i Intel Smart think računar sa Intel i3 procesorom, dve sale za sastanke, štampač, projektor, platno, LCD TV, Sony PC, aparat za kafu. U skladu sa potrebama korisnika, moguć je i dogovor o dodatnim sadržajima, kako bismo im na najbolji mogući način pružili podršku.

Konkurs je otvoren do 20. septembra, a prijavljivanje se obavlja isključivo popunjavanjem formulara. – LINK. 

Mala sala za sastanke

O NAMA: 

KapitalSoftware je centar za informacione tehnologije i prostor za zajedničko kreativno delovanje pojedinaca (coworking centar) osnovan jula 2018. godine u Nišu. Primarni cilj delovanja centra je organizacija kurseva i edukativnih programa iz domena informacionih tehnologija i digitalnih medija, dok je sekundarni cilj obezbeđivanje najboljih uslova za rad frilensera, projektnih timova i startup-ova po najpovoljnijim uslovima u Nišu.

Misija centra KapitalSoftware je da omogući pojedicnima da steknu praktična, upotrebljiva i konkurentna znanja, kao i veštine iz oblasti informacionih tehnologija kroz čiju će upotrebu i zajedničko delovanje sa drugima uspeti da sebi obezbede ekonomski i poslovni prosperitet. Osim obezbeđivanja obrazovne platforme, KapitalSoftware kroz osnivanje coworking prostora teži da stimuliše inovacije, saradnju i da pruži podršku za razvoj preduzetništva.

Za sve detaljnije informacije, budite slobodni da kontaktirate sa nama. 

Bratislav Bojić
administrator

Bratislav Bojić


Rođen 1993. godine. Završio Pravno-poslovnu školu u Nišu, a nakon toga i Filozofski fakultet u istom gradu, gde je na departmanu za komunikologiju i novinarstvo stekao zvanje diplomiranog žurnaliste. Ima višegodišnje iskustvo rada u omladinskom i civilnom sektoru, na polju projektnih aktivnosti, marketinga i logistike. Od 2014. godine, jedan od najznačajnijih članova Kapital magazina, sa kojim je učestvovao u kreiranju i realizaciji više od 10 projekata, prvo na poziciji zamenika glavnog i odgovornog urednika, a kasnije i kao projektni koordinator. Krajem 2017. godine bio je deo tima koji je pokrenuo platformu "Posao za mlade" čiji je suosnivač i brand manager. Trenutno aktivno obavlja funkcije menadžera za marketing i odnose sa javnošću u udruženjima "No limit hub" i "Connect center". Član je marketing i dizajn tima u "European Western Balkans". Poseduje teorijsko znanje, ali i izuzetno značajno praktično iskustvo u oblasti digitalnog marketinga. U periodu tokom studiranja, intenzivno je bio uključen u rad studentskih organizacija gde se isticao odličnim organizacionim sposobnostima. U periodu od godinu dana obavljao i funkciju predsednika AEGEE Niš.